Nyplöjd mark Mikhail Sholokhov

ISBN:

Published:

Hardcover

343 pages


Description

Nyplöjd mark  by  Mikhail Sholokhov

Nyplöjd mark by Mikhail Sholokhov
| Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 343 pages | ISBN: | 6.24 Mb

Michail Sjolochov - nobelpristagare och den moderna ryska litteraturens främsta representant - fortsätter i Nyplöjd mark sina skildringar av donkosackernas liv. I Stilla flyter Don skänkte han sina läsare krigets och revolutionstidens epos - medMoreMichail Sjolochov - nobelpristagare och den moderna ryska litteraturens främsta representant - fortsätter i Nyplöjd mark sina skildringar av donkosackernas liv.

I Stilla flyter Don skänkte han sina läsare krigets och revolutionstidens epos - med Nyplöjd mark är det jordbrukskollektiviseringens dramatiska tid, som skildras. Kontrarevolutionen har slagits ned, men bönderna är ännu inte övertygade om det riktiga i att upprätta kollektivbruk, och det kommer till hårda tag med myndigheterna. I kosackbyn Gremjatjij Log skall kulakernas egendom överföras till kolchosen. De förmögna bönderna är halstarriga, och fattigbönderna är också tveksamma inför det nya. Kamrat Davydov, som kommer till orten för att genomföra kollektiviseringen och organisera kolchosen, får en svår uppgift.Davydov är inte någon jordbruksexpert, men han är en övertygad bolsjevik och en karl med gott huvud.

Men med de motsträviga bönderna på ena sidan och den trassliga byråkratin på den andra får han slita som ett djur, medan reaktionens krafter på sitt håll sörjer för att öka förvirringen. Det är en svår brytningstid i det moderna Rysslands historia, som är ämnet för Sjolochovs stora roman. Men med diktarens rika fond av humor blir Nyplöjd mark också en rolig och underhållande bok. Sjolochov hör till de stora människoskildrarna. Man lever mitt ibland hans bönder och hör dem käbbla hemma och på sammanträden.

Och bakgrunden är hela Donstäppens rikt skiftande natur, återgiven med mjuk och flödande pensel.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Nyplöjd mark":


starsentineltactics.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us